torsdag den 12. juli 2012

Simon Bang er Jørgen Clevin

Kunsthistoriker Naja Pedersen og Louisiana udgav bogen DEN STORE TOMMELFINGER og bad mig om at gå ind i arbejdet med at udvikle bogens temaer visuelt. Det var på alle måder en leg, som også bogens opgaver og ideer er det. En fornøjelse at se hvordan legen bliver taget seriøst, når den er i kyndige hænder på den forhenværende, men mangeårige leder af Lousianas børnehus, Naja Pedersen.
Det var med ærefrygt at der blev taget livtag med de helt store kunstnere; Rauschenberg, Yves Klein, Frank Stella, Joel Shapiro, César, Calder, Moholy-Nagy, Long, Dubuffet, Albers, Laurens, Max Bill, Rainer, Nevelson og Kounellis. En helt særlig indføring i verdenskunsten, blev det også for mig at byde ind på disse mestre.
Bogen blev bla. anmeldt af Lisbeth Tolstrup: "At få denne bog i hånden gav flere associationer. En gik til Jørgen Clevin, en anden til en fjern fortid som barn i Louisianas første "børneparkering" sidst i 1950'erne. Relationen til Clevin skyldes primært illustratoren Simon Bangs valg af udtryk, der i sin enkle, klart formidlende form har tydelige referencer til de bedste af Clevins arbejder, fra den tid hvor Louisiana endnu var ung."



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...